Toekomstige aanvullingen op het boek "Een jaren 70 huis energieneutraal zonder gas: zo kan jij het ook."

Onderstaande artikelen zijn nog niet definitief maar worden voorgesorteerd voor een nieuwe uitgave van het boek.

 

Als we voor een energieneutraal huis gaan, van het gas los en nul op de meter, dan mag eigenlijk de elektrische auto (Electric Vehicle, EV) niet ontbreken. Dat is simpel op te lossen, je gaat naar een dealer en je haalt er een. Ingewikkelder is de keus van een laadpaal. Natuurlijk kan je op het internet zoeken en vind je er vele. Maar is dat ook de beste als ik ook optimaal gebruik wil maken van de zelf opgewekte zonne-energie? Daar wordt bijna nooit over gesproken. Het wordt pas echt van belang als de salderingsregeling ophoudt te bestaan en vervangen wordt door een terugleververgoedingsregeling.

Klik hier voor de pagina "laadpaal".     (voorlopige versie)

 

 

Als we zonnepanelen hebben, dan kan het lonen om over te stappen op een andere energieleverancier. Ik probeer uit te rekenen wat de beste keus is bijvoorbeeld een enkeltarief of dubbeltarief meter. Ook kan de teruglever vergoeding meewegen. Binnenkort, als de salderingsregeling vervangen is door de terugleververgoeding, en bij een gelijke hoeveelheid van verbruik en levering, zullen er kosten zijn in de energierekening. Dan is de vraag wat je het beste kunt doen om de rekening zo laag mogelijk te krijgen.

Klik hier voor de pagina "keuze energieleverancier".  (voorlopige versie)

 

 

Als we een WTW plaatsen in een bestaande woning, moet je dealen met beperkingen in ruimte en mogelijke kanalen voor de lucht aan- en afvoer. Vooral de aanvoer van verse, schone lucht via het plafond, kan een tochtgevoel geven. Dat maakt het onbehagelijk.

Klik binnenkort hier voor de pagina "tocht bij de WTW".   ( )

 

Terug